22 Ağustos 2015 Cumartesi

Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması



Gerekli Malzemeler

  • Kabak çiceği
  • pirinç
  • soğan
  • domates
  • nane
  • maydonoz
  • nar ekşisi veya limon suyu
  • zeytinyağı

Hazırlanışı

Kabak çiçekleri temizlenir, arka kısmındaki dikenli çubuğu ve çiceğin içindeki polenli çubuk kesilir çiçekler suyla yıkanır..

Soğanlar soyulur nane ve maydonoz la birlikte ince ince kıyılır. Domatesin kabukları soyulup ve kıyma şeklinde minik minik kıyılır.

Pirinçler yıkanıp ılık tuzlu suda 15 dakika bekletilir. süzüldükten sonra az önceki karışımın içine konulup harmanlanır. İçine tuz, zeytinyağı, varsa nar ekşisi ya da limon suyu, isteğe göre kimyon ve karabiber ilave edilip karıştırılır.

Kabak çiçeğinin yaprakları açılıp tam ortasına yaptığımız harcı koyup dikkatli bir şekilde kapatıyoruz. Çiçekleri yırtmamaya dikkat ediyoruz ve doldurduğumuz çiçekleri tencerenin içine koyup kapıyoruz. Ilık su ile tencereyi doldurup kısık ateşte kaynatıyoruz. Kısık ateşte 25-30 dakika pişiriyoruz.


Kabak çiçeği dolmanız servise hazır...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...