- Yarım bal kabağı
- Kireç
- 1 kilo şeker
Hazırlanışı
Balkabağının kabuğunu soyup karbuz diler gibi yarım ay şeklinde kesiyoruz daha sonra yine aynı karpuz gibi dilimlere ayırıyoruz. Bir mutfak leğeni yada büyükçe tencereyi alabildiğince su koyup kireçle karıştırıyoruz bulanık suda kirecin dibe çökmesini bekleyeceğiz.
Kireç dibe çökünce tülbentle kireç ve suyun arasına tampon yapalım kirecin tekrar suda bulanması önlemek için, kestiğimiz kabakları bu suyun içine koyup en az bir en fazla iki gün bekleteceğiz.
Bir günün sonunda kabaklarımızı başka tencerenin içine yıkadığımız kabakları alıyoruz üzerine şekerimi koyuyoruz, hiçbir şekilde su koymuyoruz. Kabağın kendi içindeki suyu boşacak, arada kontrol edin kabaklar devrek şekline gelince ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Gevrek ve sert kabak tatlımız servise hazır..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder