- 250 gram kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk göğsü
- yeşil biber
- domates
- kırmızı biber
- pul biber
- Nane, Kekik
- Krabiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı su
Hazırlanışı
Tavanın içine dökdüğümüz yağ kızdıktan sonra tavuk etlerini tavanın içine atıyoruz. Tavuk eti hafif beyazlaşmaya başladığı anda domates, yeşil, ve kırmızı biberimizi tavanın içine atıp karıştırmaya devam ediyoruz. Ateş yüksek olmamalı tavuklar ya da biberler tamamen ölmemeli diri tutmalıyız.
Göz hesabı piştiğini anladığımızda tavanın içine yarım çay bardağı su dökelim. Ve tekrar karıştırmaya devam edelim. Ardından tuzu, pu biberi, kekiği azcık nane ve karabiberle güzelce karıştırdıktan sonra servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder