10 Ağustos 2015 Pazartesi

Karışık Turşu





Gerekli malzeme

  • Yarım kg havuç
  • Yarım lahana
  • Yarım kg sivribiber
  • 2 çorba kaşığı iri tuz
  • 4-5 defne yaprağı
  • 7-8 diş sarımsak

Hazırlanışı

  1. Lahanayı iri iri doğrayıp yıkayın. Havuçları temizleyip halkalar halinde dilimleyin. Sivribiberleri yıkayıp uçlarından biraz kesin. Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuz eritin.
  2. Hazırladığınız sebzeleri kavanoza değişimli olarak  yerleştirin. Aralarına sarımsak dişleri ve defne yapraklarını ekleyin. Tuzlu suyu kavanoza boşaltıp kapağını sıkıca kapatın. Kuru ve serin bir yerde 15 gün bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...