8 Ağustos 2015 Cumartesi

Kakolu Fındıklı Kurabiye






Malzemeler
  • 250 gr Margarin
  • 1 Çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Su bardağı pudra şekeri
  • 1 Su bardağı kırılmış fındık veya ceviz
  • Alabildiği kadar un
  • 2 Çorba kaşığı kakao


Hazırlanışı

Karıştırma kabına önce margarini alıyoruz. Parmaklarımızla biraz karıştırıyoruz. Daha sonra üzerine 2 su bardağı un, kabartma tozu, pudra şekeri, süt, yumurta ve kako koyup karıştırıyoruz. Şu ana kadar koyduğumuz un yeterli gelmez ise hamurun ihtiyacı kadar unu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak. Ceviz ya da fıdnığı ilave edip biraz daha yoğuruyoruz. Streş filmi veya naylon torbayı kesip tezgaha yayıyoruz. Hamuru yumruk büyüklüğünde kesip önce tezgahta yuvarlıyoruz. Kestiğimiz hamuru strecin içine alıp sarıyoruz. Derin dondurucuda 1 saat bekletiyoruz. Streci çıkarıp istenilen kalıkta kjesip 170 derecelik fırında pişiriyoruz. Soğuduktan sonra, eritilmiş çikolatayla süslüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...