23 Ağustos 2015 Pazar

Mihr Çorbası (Siirt)



Malzemeler

  • 1 bardak buğday
  • 6 su bardağı su
  • yarım su bardağı nohut
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • nane,tuz,pul biber

Hazırlanışı


Buğday geceden ıslatılır ve haşlanır. Nohutlar da haşlanıp su ile buğdaylara katılarak kaynatılır. Yoğurt çorbanın suyu ile iyice çırpılıp ayran kıvamına getirilip çorbaya katılır. Yağ tavada ısıtılır, pul biberle kavrulup çorbanın üzerine gezdirilir. İnce kıyılan taze nane ile servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...