Malzemeler
- 1kg patlıcan
- Yarım kg bamya
- Yarım kg taze fasulye
- 1 kg kabak
- Yarım kg çarliston biber
- 1 kg domates
- 1 çorba kaşığı tuz
Hazırlanışı.
- Sebzeleri ayrı ayrı yıkayın. Bamyaların sap kısımlarını kesip fırında kurutun. Daha sonra kaynar suda 7-8 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.
- Patlaıcanları alacalı soyup uzunlamasına dörde bölün ve doğrayın. Acısı çıkana kadar tuzlu suda bekletin.
- Kabakları temizleyip yıkayın ve küçük parçalar halinde doğrayın.Biberlerin sap ve çekirdeklerini çıkarıp küçük parçalara kesin. Fasülyeleri ayıklayıp ikiye veya üçe kırın.
- Hazırladığınız sebzelerin hepsini ayrı ayrı haşlayıp süzün. Domatesleri iri parçalar halinde doğrayın.
- Kavanoza sebzeleri değişimli olarak yerleştirin. Bir kaşık tuz ekleyip bir parmak boşluk kalıncaya kadar kaynar suyla doldurun. Havasını çıkardıktan sonra kapağını sıkıca kapatın.
- Kavanozları strelize etmek için kotoklava(sterilize tenceresi) kullanabilirsiniz. Ya da büyük bir tencerenin dibine bez koyup kavanozun üzerine çıkacak kadar suyla doldurduktan sonra 25-30 dakika kaynatın.
- Soğuduktan sorna kavanozları aralıklı olarak kuru bez üzerine dizin. Kapaklarını kontrol edip serin ve rutubetsiz bir yerde saklayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder