10 Ağustos 2015 Pazartesi

Türlü Konservesi



Malzemeler


  • 1kg patlıcan
  • Yarım kg bamya
  • Yarım kg taze fasulye
  • 1 kg kabak
  • Yarım kg çarliston biber
  • 1 kg domates
  • 1 çorba kaşığı tuz



Hazırlanışı.
  1. Sebzeleri ayrı ayrı yıkayın. Bamyaların sap kısımlarını kesip fırında kurutun. Daha sonra kaynar suda 7-8 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.
  2. Patlaıcanları alacalı soyup uzunlamasına dörde bölün ve doğrayın. Acısı çıkana kadar tuzlu suda bekletin.
  3. Kabakları temizleyip yıkayın ve küçük parçalar halinde doğrayın.Biberlerin sap ve çekirdeklerini çıkarıp küçük parçalara kesin. Fasülyeleri ayıklayıp ikiye veya üçe kırın.
  4. Hazırladığınız sebzelerin hepsini ayrı ayrı haşlayıp süzün. Domatesleri iri parçalar halinde doğrayın.
  5. Kavanoza sebzeleri değişimli olarak yerleştirin. Bir kaşık tuz ekleyip bir parmak boşluk kalıncaya kadar kaynar suyla doldurun. Havasını çıkardıktan sonra kapağını sıkıca kapatın.
  6. Kavanozları strelize etmek için kotoklava(sterilize tenceresi) kullanabilirsiniz. Ya da büyük bir tencerenin dibine bez koyup kavanozun üzerine çıkacak kadar suyla doldurduktan sonra 25-30 dakika kaynatın.
  7. Soğuduktan sorna kavanozları aralıklı olarak kuru bez üzerine dizin. Kapaklarını kontrol edip serin ve rutubetsiz bir yerde saklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...