17 Ağustos 2015 Pazartesi

Kıyma kavurma





Gerekli Malzemeler


  • 250 grm kıyma
  • 1 adet Yeşil çarliston biber
  • 1 adet Kırmızı salcalık biber
  • yarım baş soğan
  • kimyon
  • kekik
  • pul biberi
  • tuz


Hazırlanışı


Bir tavanın dibi yağlı kalacak şekilde göz kararı sıvı yağımızı bosaltıyoruz. Yağ kızınca içine ince ince doğradığımız soğanları ve biberleri atıp karıştırıyoruz soğan ve biberler ölmeye yaklaştığı anda 250 grm yağsız kıymamızı tava koyup yavurmaya bırakıyoruz devamlı karıştırıyoruz üzerine az tuzumuzumuzu atıyoruz. Kavurmaya ve et suyunu saldıktan sonra kısık ateşe kendine gelmesi için ağzını 5 dakika kapıyoruz. Daha sonra pul biber, kekil ve kimyonu atıyoruz. Ete tat veren kimyondur...


Kavurduğunuz kıymanın içine ister yumurta yıkın, isterseniz makarna yanına güzelce servis edin yada tek başına servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...