Gerekli Malzemeler
- 250 grm kıyma
- 1 adet Yeşil çarliston biber
- 1 adet Kırmızı salcalık biber
- yarım baş soğan
- kimyon
- kekik
- pul biberi
- tuz
Hazırlanışı
Bir tavanın dibi yağlı kalacak şekilde göz kararı sıvı yağımızı bosaltıyoruz. Yağ kızınca içine ince ince doğradığımız soğanları ve biberleri atıp karıştırıyoruz soğan ve biberler ölmeye yaklaştığı anda 250 grm yağsız kıymamızı tava koyup yavurmaya bırakıyoruz devamlı karıştırıyoruz üzerine az tuzumuzumuzu atıyoruz. Kavurmaya ve et suyunu saldıktan sonra kısık ateşe kendine gelmesi için ağzını 5 dakika kapıyoruz. Daha sonra pul biber, kekil ve kimyonu atıyoruz. Ete tat veren kimyondur...
Kavurduğunuz kıymanın içine ister yumurta yıkın, isterseniz makarna yanına güzelce servis edin yada tek başına servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder