11 Ağustos 2015 Salı

Salçalı Sosis



Malzemeler



  • 1 paket sosis
  • salça
  • karabiber
  • pulbiber 
  • tuz
  • yağ


Yapılışı


Sosisleri enlemesine çok kalın olmamak şartıyla kesiyoruz ve bir kaseye alıyoruz. Derince bir tava ya da tencere içine yağ ve salca koyup salcanın domates kokusu gidene kadar pişiriyoruz, daha önce ketılda kaynattığımız suyu göz kararı salcanın içine döküyoruz, çok sulu olmadığına ya da çok koyu dikkat edin. Daha sonra içine tuz karabiber pulbiber var ise kimyon atıyoruz. kaynamaya başladığı anda içine sosislerimiz atıp 10 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Salçalı sosisiniz servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...