- 10 adet turşuluk salatalık
- 2 limon
- 1 salkım koruk(olgunlaşmamış ekşi üzüm)
- iri tuz
Hazırlanışı
- Salatalıkları yıkayıp iğne ve ya şişle bir kaç yerinden delin. Derince bir kavanoza yerleştirin. Limonların kabuğunu portakal gibi soyup dilimleyerek salatalıkların arasına sıkıştırın.
- Bir salkım koruğu salatalıkların üzerine yerleştirin. Derin bir kapta içilmeyecek derecede tuzlu su hazırlayıp salatalıkların üzerini örtene kadar doldurun. Kavanozların ağzını sıkıcı kapatıp serin bir yerde saklayın. Bir-iki gün sonra biraz daha tuz ilaeve edin. Üzerinde biriken beyaz köpüğü alıp kapağını sıkıca kapatın.
- Hazırladığınız turşuyu salatalıkların rengi değiştikten on gün sonra yiyebilir beya uzun süre koruyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder