10 Ağustos 2015 Pazartesi

Salatalık Turşusu

Gerekli Malzeme
  • 10 adet turşuluk salatalık
  • 2 limon
  • 1 salkım koruk(olgunlaşmamış ekşi üzüm)
  • iri tuz

Hazırlanışı


  1. Salatalıkları yıkayıp iğne ve ya şişle bir kaç yerinden delin. Derince bir kavanoza yerleştirin. Limonların kabuğunu portakal gibi soyup dilimleyerek salatalıkların arasına sıkıştırın.
  2. Bir salkım koruğu salatalıkların üzerine yerleştirin. Derin bir kapta içilmeyecek derecede tuzlu su hazırlayıp salatalıkların üzerini örtene kadar doldurun. Kavanozların ağzını sıkıcı kapatıp serin bir yerde saklayın. Bir-iki gün sonra biraz daha tuz ilaeve edin. Üzerinde biriken beyaz köpüğü alıp kapağını sıkıca kapatın.
  3. Hazırladığınız turşuyu salatalıkların rengi değiştikten on gün sonra yiyebilir beya uzun süre koruyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...