10 Ağustos 2015 Pazartesi

Kuru Fasülye Konservesi

Malzemeler
  • 2kg yeni hasat kuru fasulye
  • Tuz



Hazırlanışı
  1. Fasulyeleri ıslatıp 4-5 saat bekleyin. Suyunu değiştirip diri kalacak şekilde haşlayın.
  2. Haşlama suyunu süzüp fasulyeleri 1 litrelik kavanozlara 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Her kavanoza bir çay kaşığı tuz ekleyin. Üzerini örtecek kadar suyla doldurup kapaklarını sıkıcı kapatın.
  3. Kavanozları derin bir tencereye, birbirlerine değmeyecek şekilde yeştirip üzerlerine çıkacak kadar suyla doldurun ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 30 dakika sür tutun. Soğuduktan sonra kavanozları kuru bez üzerine alın ve serin bir yerde saklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...