9 Ağustos 2015 Pazar

Fıstık Ezmesi



Malzemeler

  • 1 kg öğütülmüş fıstık içi
  • 1 kg tozşeker
  • 2 Su bardağı su
Hazırlanışı

Ezmenin şerbeti için tozşekeri 2 su bardağı suyla karıştırın. Ağda kıvamına gelene dek kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Şerbet kıvamına geldikten sonra ateşten alarak, soğutun. Şerbeti 1 kg öğütülmüş fıstık içiyle hamur kıvamına gelene dek iyice yoğurun. Hamuru, rulo haline getirin. Uygun boyutlarda keserek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...