Gerekli Malzemeler
- 2 tavuk göğsü
- Yarım su bardağı suvuyağ
- 1 soğan
- yarım su bardağı soyulmuş badem
- yarım su bardağı şam fıstığı
- 2 sert armut
- 1 tatlı kaşığı tuz
Marinat Malzemesi
- 1 Çay kaşığı süt
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Süslemek için
Nane Yaprakları ve Kırmızı biber
Hazırlanışı
- Tavuk göğüs etlerini şeritler halinde doğrayıp, süt yağ ve nişasta ile hazırlanmış marinatta yarım saat bekletin.
- Sıvıyağı tavada ısıtıp, soğanı pembeleştirin. Badem ve fıstığı ekleyip kavurun.
- Armutları soyup çıkarın ve bir tanesini küp küp doğrayın. Tavaya ekleyip 4-5 dakika pişirin. Ardından tavuğu da ilave edip karıştırarak kavurun. Suyunu çekince kalan marinatı ekleyip 5-10 dakika pişirin ve ateşten alın. Bu arada diğer armutu dilimleyip ızgarada pişirin.
- Izgarada pişmiş armut dilimleri, kırmızı biber ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder