11 Ağustos 2015 Salı

Armutlu Tavuk


Gerekli Malzemeler


  • 2 tavuk göğsü
  • Yarım su bardağı suvuyağ
  • 1 soğan
  • yarım su bardağı soyulmuş badem
  • yarım su bardağı şam fıstığı
  • 2 sert armut
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Marinat Malzemesi

  • 1 Çay kaşığı süt
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Süslemek için

Nane Yaprakları ve Kırmızı biber




Hazırlanışı

  1. Tavuk göğüs etlerini şeritler halinde doğrayıp, süt yağ ve nişasta ile hazırlanmış marinatta yarım saat bekletin.
  2. Sıvıyağı tavada ısıtıp, soğanı pembeleştirin. Badem ve fıstığı ekleyip kavurun.
  3. Armutları soyup çıkarın ve bir tanesini küp küp doğrayın. Tavaya ekleyip 4-5 dakika pişirin. Ardından tavuğu da ilave edip karıştırarak kavurun. Suyunu çekince kalan marinatı ekleyip 5-10 dakika pişirin ve ateşten alın. Bu arada diğer armutu dilimleyip ızgarada pişirin.
  4. Izgarada pişmiş armut dilimleri, kırmızı biber ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...