Karadeniz'in en değişik ve doğaya ait, doğadan kendiliğinden büyüyen otu.. Çok leziz ve dillere destandır. Peki Kaldirik nasıl pişer...
Öncelikle kaldiriğin temizleme işlemi ama eldivenle temizlemenizi ve kırmanızı öneririm çünkü elde simsiyah leke bırakmakta.
Giresun ve yöresinde Kaldirik diye adlandırılan doğada kendilinden biten ot, Gürcü ağzında merulcan ya da malocandır. Kastamonu tarafında Hodan olarak doğru ismi telaffuz edilir, kaldirik(hodan) kavurma pişirme nasıl olur aşağıda anlattım. Kaldirik pişirme ya da hodan kavurma güzel ve sağlıklı bir lezzettir.
Kaldiriği Türk Aperatif lezzeti olarakta tanımlayabiliriz.
Kaldiriği ince ince doğrayıp yağda kavuruyoruz. üzerine soğan atıp kaldirikler ve soğan ölene kadar karıştırıyoruz üzerine yumurta kırıyoruz... Ya da yumurta olmadan üzerine sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.
aynı şekilde yaprak sarması şeklinde yaprağını da kullanabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder