10 Ağustos 2015 Pazartesi

Mantar Turşusu





Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo taze mantar (hertürlü olabilir ama doğal mantarla daha lezizdir)
  • 1 şise sirke
  • Tuz

Hazırlanışı
  1. Mantarları temizleyip yıkayın. Tencereye alıp bir çorba kaşığı tuz ve üstünü örtecek kada rsu ilave ederek orta ateşte kaynamaya bırakın. 25 dakika kadar sonra ateşten alıp suyunu süzün.
  2. Mantarları bir kavanoza doldurun. Aralarına kabukları soyulmuş ve enine dilimlenmiş limonları yerleştirin.
  3. Sirke miktarı kadar suya bolca tuz ilave edip sirkeyle karıştırın. Mantarların üzerine döküp kavanozun kapağını sıkıca kapatın. 10 gün sonra turşunuz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...