Gerekli Malzemeler
- 1 kg yeşil sivri biber
- 1 baş sarımsak
- 1demet kereviz yaprağı
- 2 limon
- 1,5 şişe sirke
- 1 su bardağı su, tuz
Hazırlanışı
- Biberlerin saplarını ayıklayıp sivri ucunu hafifçe kesin. Birkaç yerinden iğne yada ince bir şişle delin. Sonra bol su ile yıkayıp suyunu süzün.
- Tencerede bir bardak suyu kaynatın. Biberleri ilave eip bir-iki taşım kaynatın. Sudan alıp süzün ve soğumasını bekleyin.
- Limonların kabuklarını soyup enine dilimleyin. Kıyılmış sarımsak ve limon dilimlerini biberlerin aralarına yerleştirin. Sirke, tuz ve kerebiz yapraklarını ilave edip kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin. 10 gün sonra turşunuz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder