Malzemeler
- Kepekli tost ekmeği
- tereyağı
- taze kaşar
- Hindi salam
- Çeri domates
- tuz
- karabiber
Hazırlanışı
- Kepekli tost ekmeklerini yuvarlak şekilde kesin. Üzerine tat verecek şekilde tereyağı sürün. Tuz ve kabiber atın. Taze kaşar ve salamı yıldız şeklini vererek kesin. Önce kaşarı sonra salamı yerleştirin. İkiye böldüğünüz çeri domatesi tam ortaya yerleştirip kurdanı batırın. Servise hazır.
Kepeğin Yararları
Lifli gıdalar sağlıklı bir beslenmenin temelidir. Buğdayın dış kabuklarından elde edilen kepek, genellikle mısır gevreği türü yiyeceklerle tüketilir. Kepekli buğday ununda yapılan ekmek, makarna, kurabiye vb. bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler.
Buğday tanesinin özü olağanüstü besleyicidir. Vücudun özümsediği kalsiyum, demir ve çinko burada depolanır. Besin değeri, potansiyel olarak yulaf ve mısırdan yüksek olan buğday, bağırsak ve rektum kanseri önleyici faktörler içerir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder