28 Ağustos 2015 Cuma

Patlıcan Salatası




Malzemeler


  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 1 fincan zetinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 bardak yoğurt
  • Maydanoz
  • Tuz



Hazırlanışı

Patlıcanlar ateşte közlenir, kabukları ayıklanıp bir tabağa alınır. Çatalla iyice ezilir. İçine yoğurt, sarımsak, yağın bir kısmı ve tuz ilave edilerek iyice ezilir. Servis tabağına alınır. .Üzeri domates, sivribiber, maydanoz ile süslenir. Kalan yağ üzerine gezdirilere servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...