- pilavlık pirinç
- tereyağ
- tavuk suyu ya da tavuk bülyon
- arpa şehriye
Hazırlanışı
Tereyağını bir tencerenin içine koyup kızmasını bekleyip ardından arpa şehriyeleri
atıyoruz ve şehriyelerin kızarmasını bekliyoruz. Daha önce yıkadığımız pirinçlerimizi tencerenin içine atıp tereyağının iyice pirinçlere nufüz etmesini sağlıyoruz. Tavuk suyu varsa tavuk suyunu tencereye boşaltıyoruz pirinçlerin üzerinde ki suyun 3 cm kadar fazla olması gerekmektedir. Eğer tavuk suyu yoksa sıcak suyumuzu aynı şekilde koyup pirinçlein içinde tavuk bülyonu eziyoruz. Kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Pilav suyunu çekince güzel ve kaliteli bir pilav hazırlamış olduk. Sevise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder