10 Ağustos 2015 Pazartesi

Tarçınlı Şeftali Konservesi



Gerekli mazeleme
  • 1 kg olgun şeftali
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1adet limon
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı
  1. Nemli bir peçete ile silinmiş şeftalileri kaynar suda 1 dakika bekletip kabuklarını soyun. Dört eşit parçaya bölerek çekirdeğini çıkarın. Geniş bir kapta 1 bardak su ile 1 limon suyunu karıştırın. Limonlu suya şeftali dilimlerini tek tek batırıp çıkarın.
  2. Tencerede 4 su bardağı su, şeker ve tarçını 10 dakika kaynatın. Şeftali dilimlerini ekleyip 5 dakika daha pişirin. Kevgirle alıp yarım kiloluk kavanozlara düzenli bir şekilde yerleştirin. Tencerede kalan şurubu kısa bir süre kısık ateşte yoğunlaştırıp kavanozlara dökün. Herbirinin ağzını sıkıca kapatın.
  3. Sterilize edici tencereniz yoksa derin bir tencerenin dibine bir ızgara yerleştirin. Kavanozları henüz sıcakken birbirine değmeyecek şekilde tencereye yerleştirin. Tencere içine kavanozların üzerine 5 cm geçecek şekilde kaynar su ile doldurun yüksek ateşte 20 dakika kaynatın.
  4. Tencere akan suyun altına tutun. Ancak suyun kavanozlara değmemesine özen gösterin elinizi sürmeden, kavanozları sudan çıkarın. Nemsiz ve loş bir ortamda en az 3 ay bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...