Gerekli mazeleme
- 1 kg olgun şeftali
- 2 su bardağı toz şeker
- 1adet limon
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı
- Nemli bir peçete ile silinmiş şeftalileri kaynar suda 1 dakika bekletip kabuklarını soyun. Dört eşit parçaya bölerek çekirdeğini çıkarın. Geniş bir kapta 1 bardak su ile 1 limon suyunu karıştırın. Limonlu suya şeftali dilimlerini tek tek batırıp çıkarın.
- Tencerede 4 su bardağı su, şeker ve tarçını 10 dakika kaynatın. Şeftali dilimlerini ekleyip 5 dakika daha pişirin. Kevgirle alıp yarım kiloluk kavanozlara düzenli bir şekilde yerleştirin. Tencerede kalan şurubu kısa bir süre kısık ateşte yoğunlaştırıp kavanozlara dökün. Herbirinin ağzını sıkıca kapatın.
- Sterilize edici tencereniz yoksa derin bir tencerenin dibine bir ızgara yerleştirin. Kavanozları henüz sıcakken birbirine değmeyecek şekilde tencereye yerleştirin. Tencere içine kavanozların üzerine 5 cm geçecek şekilde kaynar su ile doldurun yüksek ateşte 20 dakika kaynatın.
- Tencere akan suyun altına tutun. Ancak suyun kavanozlara değmemesine özen gösterin elinizi sürmeden, kavanozları sudan çıkarın. Nemsiz ve loş bir ortamda en az 3 ay bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder