Gerekli Malzemeler
- 6 armut
- 1 kahve fincanı beyaz şarap
- 1 kahve fincanı su
- Yarım paket margarin
- 2 Çorba kaşığı kakao
- 2 Kahve fincanı toz şeker
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 2 armut
- 1 kg süt
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 limonkabuğu rendesi
- 1 yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişastası
Hazırlanışı
- Bir tencerede su ve şarabı kaynatıp armutları haşayın. Soğuyunca armutların kabuklarını soyun.
- Margarin, kakao ve tozşekeri hafif ateşte, yağ eriyinceye kadar karışrıtın. Ateşten indirip pudra şekeri ve yumurta ekleyip hızla karıştırın.
- Krema hazırlama için armutlar harin bütün malzemeyi tencerede karıştırarak pişirin. Armutları rendeleyin ve tencereye ekleyip karıştırın.
- Kremayı servis tabaklarına paylaştırıp ortalarına haşlanmış armutları yerleştirin. Üzerlerine çikolatalı sos gezdirip nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder