11 Ağustos 2015 Salı

Çikolata Soslu Armut



Gerekli Malzemeler


  • 6 armut
  • 1 kahve fincanı beyaz şarap
  • 1 kahve fincanı su
  • Yarım paket margarin
  • 2 Çorba kaşığı kakao
  • 2 Kahve fincanı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
Krema İçin


  • 2 armut
  • 1 kg süt
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 limonkabuğu rendesi
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişastası


Hazırlanışı

  1. Bir tencerede su ve şarabı kaynatıp armutları haşayın. Soğuyunca armutların kabuklarını soyun.
  2. Margarin, kakao ve tozşekeri hafif ateşte, yağ eriyinceye kadar karışrıtın. Ateşten indirip pudra şekeri ve yumurta ekleyip hızla karıştırın.
  3. Krema hazırlama için armutlar harin bütün malzemeyi tencerede karıştırarak pişirin. Armutları rendeleyin ve tencereye ekleyip karıştırın.
  4. Kremayı servis tabaklarına paylaştırıp ortalarına haşlanmış armutları yerleştirin. Üzerlerine çikolatalı sos gezdirip nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...