10 Ağustos 2015 Pazartesi

Pratik Ekmek Köftesi





Malzemeler

  • Yarım paket köfte harcı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet bayat ekmek
  • 1 adet yumurta 1 avuç kadar kıyma
  • 2 çay bardağı su


Hazırlanışı


Öncelikle bayat ekmeği suyun altında tutup ıslatalım, sonra sıkıp suyunu çıkaralım ve bir kaba alalım. Biraz yoğurup üzerine kıymayı ekleyelim. Sonra yumurtayı kırıp domates salçası ekleyelim. Daha sonra köfte harcını ve 1 çay bardağı su ekleyip yoğuralım. Hamur kıvanına gelince yarım saat buzdolabında dinlendirelim ve sonra küçük parçalar halinde koparıp köfte şeklini verelim. Kızarmış yağda kızartırtak sonra servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...