10 Ağustos 2015 Pazartesi

Kremalı Peynirli Makarna





Malzemeler

  • 1 paket spaghetti makarna
  • 1 paket krema
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 100 gram lor peyniri
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz


Yapılışı

Büyükçe bir tencereyi yarıdan fazla su ile dolduralım. Kaynamaya yakın tuz atalım. Kaynatınca zeytinyağı'nı damlatalım ve içine makarnamızı ekleyelim. Makarna yapışmaması için ara ara karıştırarak pişirelim. Pişen makarnayı soğuk suya tutalım, karıştırarak süzelim. Tenceremize önce tereyağı koyalım ve kremamızı dökelim. Krema ısınınca (bir kaç saniye sonra) lor peynirini ekleyelim ve erimesini bekleyelim.

Dibinin tutmaması için sürekli karıştıralım. Sonra diğer malzemelerin hepsini karıştırıp ocağı kapatalım. Makarnamızı da üstüne boşaltıp bir karıştıralım eriyen peynir sertleşmeden servis edelimç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...