23 Ağustos 2015 Pazar

Yüksük Çorbası


Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yumurta
  • 100 gram kıyma
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı limon suyu
  • tuz
  • karabiber

Hazırlanışı

Yarım bardak una bir kahve kaşığı tuz, yumurta ve aldığı kadar su katılarak bir hamur yapılır, üzerine ıslak bez koyup biraz dinlendirilir. Hamur merdane ile ince bir şekilde açılır. Dikiş yüksüğü ile küçük yuvarlaklar kesilir. Diğer tarafta kıymaya tuz ve karabiber ekleyip yoğrulur ve fındıktan büyük köfteler yapılır. Yağda kızartılır,

Salça, tuz ve haşlanmış nohutlar çorba suyuna eklenir. Su kaynamaya başlayınca hamur parçaları atılıp 10 dakika pişirilir. Bir tavada margarin eritip nane ve salça kavrulup, kaynayan çorbaya ilave edilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...