10 Ağustos 2015 Pazartesi

Domates Salçası


Gerekli Malzemeler
  • 5kg domates
  • tuz

Hazırlanışı
  1. Evde domates salçası yapmak çok kolay ve zahmetsiz, aldığınız domatesleri bol suda yıkayıp sap kısıklarını ayıkladıktan sonra orta irilikte doğrayın.
  2. Bir tencereye koyup ara sıra karıştırarak kendi suyuyla kaynatın. İyice yumuşadıktan sonra süzgençten geçirin elde ettiğiniz domates suyunu geniş tepsilere alıp biber salçası yapımında olduğu gibi kurutun ya da tülbenten suyunu süzüp koyu kısımlarını alın.
  3. Güneşte suyu buharlaşan salçaya tuz ilave edip karıştırdıkta nsonra kavanozlara doldurup kaynar suda 20 dakika sterilize edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...