9 Ağustos 2015 Pazar

Benekli Muhallebi



Malzemeler
  • 1 sju bardağı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 paket vanilya

    Üzerine
  • 250 gram çilek
  • yarım çay bardağı tozşeker


  • Hazırlanışı


    Un, süt, şeker ve çırpılmış yumurtayı bir kapta birleştirip mikserle çırpalım.

    Tencereye aktarıp sürekli karıştırarak üzeir göz höz olana dek pişirelim. Ateşten alıp, vanilyayı ekleyelim. Mikserle yarım dakika çırpalım. Isıtılmış kalıba muhallebiyi boşaltalım ve soğutalım.

    Çilekleri yıkayıp, suyunu süzelim. Tozşeker ekleyerek blendır yardımı ile püre haline getirelim. damlalar halinde, muhallebinin üzerine damlatalım. Buzdolabında 4-5 saat bekletip dilimleyerek servis tabağına alalım. Arzuya göre çilek püresi ile servis yapalım.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Ispanaklı Toyga Çorbası

    Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...