26 Ağustos 2015 Çarşamba

Cevher Hoşafı


Malzemeler


  • 1 bardak kuru kayısı
  • 1 bardak kuu üzüm
  • 1 portakal kabuğu
  • 1 fincan ayıklanmış nar
  • 5 adet karanfil
  • 3 bardak şeker
  • 1 elma, 3-4 dal reyhan
  • 1 adet elma

Yapılışı


Kayısılar ve üzümler yıkanarak 5 bardak suda 1  gece ıslatılır. Portakal kabuğu küçük küp şeklinde doğranarak haşlanır. Acı suyu dökülüp bir kerede daha haşlanır. Elmalar küçük parçalar halinde doğranır. Bütün malzemeler bir tencereye koyularak üzerine karanfil ve şeker ilaeve edilerek kaynatılır. Ateşten alınınca içine nar taneleri serpiştirilir. Soğuyunca servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...