28 Ağustos 2015 Cuma

Pancar Turşusu


Malzemeler


  • 2 kg pancar
  • 4 baş sarımsak
  • 4 tatlı kaşığı şeker
  • yarım kg sirke
  • 1 fincan zeytinyağı

Yapılışı

Pancarlar 15 dakika haşlanır Kabukları soyularak dilimlenir ve bir kavanoza yerleştirilir. Sarımsaklar havanda dövülür, sirke ve şeker ilave edilerek pancarların üzerine dökülür. Tuz ve 1 fincan ılık su 1 fincan zeytinyağı ilave edilip kapağı kapatılır. 1 hafta sonra turşu yemeğe hazır olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...