Malzemeler
- 1 kg un
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 250 gram sıvıyağ
- 250 gr margarin
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 5 adet yumurta
- 2 su bardağı süt.
Üzerine - 250 gram haşhaş
- Bir miktar badem
Şerbeti için - 4 su bardağı su
- 1 kg toz şeker
Hazırlanışı
Öncelikle şekerpare hamurunu hazırlayın. Bunun için un, tozşeker,sıvı yağ,margarin,kabartma tozu,vanilya ve yumurta derin bir kaba alıp, yoğurun. yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Sütte bekletin, sütten alıp, haşhaşa bulayın. yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine bademleri yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin, bu arada şerbetini hazırlayın. Bunun için suya şekeri katıpkaynatın. Ilıttığınız şekerparelerin üzerine kaynayan şerbeti gezdirin...
12 kişilik.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder