9 Ağustos 2015 Pazar

Haşhaşlı Şekerpare



Malzemeler

  • 1 kg un
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 250 gram sıvıyağ
  • 250 gr margarin
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 5 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt.

    Üzerine
  • 250 gram haşhaş
  • Bir miktar badem

    Şerbeti için
  • 4 su bardağı su
  • 1 kg toz şeker



Hazırlanışı

Öncelikle şekerpare hamurunu hazırlayın. Bunun için un, tozşeker,sıvı yağ,margarin,kabartma tozu,vanilya ve yumurta derin bir kaba alıp, yoğurun. yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Sütte bekletin, sütten alıp, haşhaşa bulayın. yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine bademleri yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin, bu arada şerbetini hazırlayın. Bunun için suya şekeri katıpkaynatın. Ilıttığınız şekerparelerin üzerine kaynayan şerbeti gezdirin...

12 kişilik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...