10 Ağustos 2015 Pazartesi

Peynirli Cevizli Makarna


Malzemeler
  • 1 paket makarna
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • Pul kırmızı biber

Hazırlanışı

Büyükçe bir tencereyi yarıdan fazla su ile dolduralım. Kaynamaya yakın tuz atalım. Kaynatınca zeytinyağı'nı damlatalım ve içine makarnamızı ekleyelim. Makarna yapışmaması için ara ara karıştırarak pişirelim. Pişen makarnayı soğuk suya tutalım, karıştırarak süzelim.

Haşlama tenceremizi yıkayalım ve tereyağını eritelim. Süzdüğümüz makarnayı eriyen yağa atalım karıştıralım. Kavrulan cevizi ve pul kırmızı biberle karıştırıp makarnanın üzerine peynirimizle birlikte serpiştirerek atalım ve servis edelim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...