- 1 bardak haşlanmış nohut
- 1 parça kemilki tavuk göğsü
- 8 su bardağı su
- 1 kaşık domates salçası
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- tuz
- karabiber
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta
- kıvamı kadar su
Yapılışı
Su, yumurta ve 1 bardak un ile katı bir hamur yapılır. Mantı hamuru gibi açılıp bir bez üzerinde 1 gün kurumaya bırakılır. Nohutlar geceden ıslanır. Tavuk 8 bardak su ile düdüklü tencerede haşlanır. Suyu alınıp etleri bir tencereye didiklenir. Tavuk suyu ayrı bir tencerede kaynatılır. Su kaynamaya başlayınca akşamdan açılıp, kurutulmuş hamurlar kaşığa gelecek büyüklükte kırılıp kaynayan suyun içiçne atılır. Tavuk etleri ve nohut ilave edildikten sonra ateşten alınır. Tuzu karabiberi katılır. Ayrı bir tavada yağ salça ile kızdırılıp çorbanın üzerine gezdirilir ve servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder