Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 4 adet sivri biber
- 8 adet taze fasulye
- 4 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı sumak
- tuz
- nar ekşisi
Fellah turşusu Hatay yöresine ait bir lezzettir. Turşuyu kurmak, beklemek gerekmez. Fellah Turşusu ortalama yarım saatte pişer 2 saat gibi soğutulur ve yaz aylarında buz gibi yemeğin yanında servis edilir. Fellah Turşusu lezzeti ve serinletici bir yiyecektir ve Hatay hemen hemen her evde bulunan ve yapılan Fellah Turşusunu sizde yapmak için buyrunuz.
Fellah Turşusu yapımı:
Fellah Turşusu yapımı:
Yapılışı
Biberlerimizi yıkayıp yanlamasına keselim ve çekirdeklerini temizleyelim. Taze patlıcanımızı alaca kesip küp küp doğrayalım, taze fasulyelerini yıkayıp 3 parçaya bölelim.
Bir tencereye 4 su bardağı su koyalım kaynamaya başlayınca içine sebzeleri koyalım, 1 çay kaşığı tuz atalım. 15 dakika haşladıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Kaynama sırasında sebzelerin ezilmediğine dikkat edelim.
Sumağımızı bir kase ılık su içine bastırıp bekletelim, sumak ekşisini ve rengini suya bıraktığında süzelim ve sumağın suyunu tencereye dökelim içine 1 tatlı kaşığı nar ekşisi ve 4 diş sarımsağı soyarak ilave ettikten sonra dolaba alalım.
Soğuk olarak servis edelim.
Bir tencereye 4 su bardağı su koyalım kaynamaya başlayınca içine sebzeleri koyalım, 1 çay kaşığı tuz atalım. 15 dakika haşladıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Kaynama sırasında sebzelerin ezilmediğine dikkat edelim.
Sumağımızı bir kase ılık su içine bastırıp bekletelim, sumak ekşisini ve rengini suya bıraktığında süzelim ve sumağın suyunu tencereye dökelim içine 1 tatlı kaşığı nar ekşisi ve 4 diş sarımsağı soyarak ilave ettikten sonra dolaba alalım.
Soğuk olarak servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder