28 Eylül 2015 Pazartesi

Fellah Turşusu (Hatay Yöresi)



Malzemeler


  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet sivri biber
  • 8 adet taze fasulye
  • 4 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı sumak
  • tuz
  • nar ekşisi

Fellah turşusu Hatay yöresine ait bir lezzettir. Turşuyu kurmak, beklemek gerekmez. Fellah Turşusu ortalama yarım saatte pişer 2 saat gibi soğutulur ve yaz aylarında buz gibi yemeğin yanında servis edilir. Fellah Turşusu lezzeti ve serinletici bir yiyecektir ve Hatay hemen hemen her evde bulunan ve yapılan Fellah Turşusunu sizde yapmak için buyrunuz.

Fellah Turşusu yapımı:
Yapılışı


Biberlerimizi yıkayıp yanlamasına keselim ve çekirdeklerini temizleyelim. Taze patlıcanımızı alaca kesip küp küp doğrayalım, taze fasulyelerini yıkayıp 3 parçaya bölelim.

Bir tencereye 4 su bardağı su koyalım kaynamaya başlayınca içine sebzeleri koyalım, 1 çay kaşığı tuz atalım. 15 dakika haşladıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Kaynama sırasında sebzelerin ezilmediğine dikkat edelim.

Sumağımızı bir kase ılık su içine bastırıp bekletelim, sumak ekşisini ve rengini suya bıraktığında süzelim ve sumağın suyunu tencereye dökelim içine 1 tatlı kaşığı nar ekşisi ve 4 diş sarımsağı soyarak ilave ettikten sonra dolaba alalım.

Soğuk olarak servis edelim. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...