Malzemeler
- 2 adet şeftali
- pudra şekeri
- sıvı yağ
- vanilyalı dondurma
- çikolata sosu
Hazırlanışı
Manavdan aldığımız sert ve ezilmemiş şeftalileri ortadan iyiye eşitce bölüp ayırıyoruz, çekirdeği düzgünce çıkaraladım...
Dış kabuklarını güzelce ve ince şekilde soyuyoruz ve pudra şekerine şeftalilerimizi iyice buluyoruz. daha önceden tavada ısıttığımız yağın içine atıp bir süre pembeleşene kadar pişiriyoruz. Şeftalileri servis tabağına alıp soğumasını bekliyoruz.
Ardından çekirdek kısmına vanilyalı dondurmalarımızı koyup çikolata sosu ya da istediğiniz şeylerle süslüyoruz. Şeftallili dondurmamız servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder