17 Ağustos 2015 Pazartesi

Şeftalili Dondurma



Malzemeler

  • 2 adet şeftali
  • pudra şekeri
  • sıvı yağ
  • vanilyalı dondurma
  • çikolata sosu


Hazırlanışı


Manavdan aldığımız sert ve ezilmemiş şeftalileri ortadan iyiye eşitce bölüp ayırıyoruz, çekirdeği düzgünce çıkaraladım...

Dış kabuklarını güzelce ve ince şekilde soyuyoruz ve pudra şekerine şeftalilerimizi iyice buluyoruz. daha önceden tavada ısıttığımız yağın içine atıp bir süre pembeleşene kadar pişiriyoruz. Şeftalileri servis tabağına alıp soğumasını bekliyoruz.

Ardından çekirdek kısmına vanilyalı dondurmalarımızı koyup çikolata sosu ya da istediğiniz şeylerle süslüyoruz. Şeftallili dondurmamız servise hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...