10 Ağustos 2015 Pazartesi

Başamel Soslu Mantarlı Tavuk

Malzemeler
  • 500 gram Mantar
  • 750 gram tavuk göğsü
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 Yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

Tavuk göğsünü küp küp olacak şekilde doğrayalım. Tencereye ayçiçek yağı dökerek doğramış olduğumuz tavukların rengi beyazlaşana kadar pişirelim. Mantarları da tavuklarla aynı şekilde doğradıktan sorna tencereye ilave edelim ve isteğe göre tuz da ekleyelim. Mantarlar pişip suyunu çekene kadar kavuralım. Mantar-tavuk karışımını pişerken beşamel sosu hazırlamak için terağı ve unu kısık ateşte rengi değişene kadar hafif kavuralım.  Karıştırmaya devam ederken sütü ekleyelim.

Yoğun kıvama genele kadar 3-4 dakika pişirelim. Rendelediğimiz kaşar peynirin yarısını karışımıza ekleyerek karıştırmaya devam edelim.  Mantra ve tavuk karışımı pişince borcama alarak üzerine beşamel sosu dökerek fırına verelim. 180 derece fırında 15 dakika piştikten sonra servis tabağına alıp üzerine kaşar peyniri rendesinden dökerek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...