30 Ağustos 2015 Pazar

Şehzade Pilavı



Malzemeler


  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 3 kaşık terayağı
  • 100 gram badem
  • 100 gram Antep fıstığı
  • 2 kaşık kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı limon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • tuz
  • karabiber
  • zencefil

Hazırlanışı



Pirinç soğuk suda yıkanıp ılık suda demlenmeye bırakılır. Bademlerde kaynar suya bırakılarak kabukları soyulur. Tencerenin içine yağ koyulur, yağ eriyince bademler, Antep fıstıkları atılarak kavrulur. Daha sonra süzülen pirinçler de bunlara ilave edilerek 5 dakika kavrulur. Pembeleşince içine 3 bardak kaynar su,ruz,karabiber, limon suyu ve üzüm ilave edilerek suyunu çekinceye kadar kaynatılır. Suyunu çekince zencefil ve tarçın serpilip ağzı kapatılıp demlemeye bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...