14 Ağustos 2015 Cuma

Bayat Ekmekleri nasıl değerlendirebilirim?

EKMEK TATLISI

Gerekli malzemeler
  • Bayat ekmek
  • Tatlı şırası


Yapılışı

Bayat ekmekleri sofra dilimler şekilde dilimleyip fırın tepsisine yerleştirin, 20 dakika fırında pişirdikten sonra üzerleri kızınca fırından alın. Soğumasını bekleyin, soğuduğunda üzerlerine ılık hazır ya da evde hazırlığınız şırayı ekmeklerin üzerinde gezdirin ve servise hazırlayın.












FIRINDA YUMURTA SOSLU   EKMEK

Malzemeler


  • Bayat Ekmek
  • Yumurta
  • Taze nane
  • Taze dereotu
  • Domates

Hazırlanışı


Ekmeğe göre yumurta kırıp çırpıyoruz içine az tuz atıp Nane, dereot ve domatesleri ince ince kıyıp yumurtaya cırpıp ekmeklerin üzerine sürüp fırına veriyoruz. Piştikten sonra çıkartıp servis ediyoruz. Kahvaltılar için müşhiş bir tarif.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...