Gerekli malzemeler
- Bayat ekmek
- Tatlı şırası
Yapılışı
Bayat ekmekleri sofra dilimler şekilde dilimleyip fırın tepsisine yerleştirin, 20 dakika fırında pişirdikten sonra üzerleri kızınca fırından alın. Soğumasını bekleyin, soğuduğunda üzerlerine ılık hazır ya da evde hazırlığınız şırayı ekmeklerin üzerinde gezdirin ve servise hazırlayın.
FIRINDA YUMURTA SOSLU EKMEK
Malzemeler
- Bayat Ekmek
- Yumurta
- Taze nane
- Taze dereotu
- Domates
Hazırlanışı
Ekmeğe göre yumurta kırıp çırpıyoruz içine az tuz atıp Nane, dereot ve domatesleri ince ince kıyıp yumurtaya cırpıp ekmeklerin üzerine sürüp fırına veriyoruz. Piştikten sonra çıkartıp servis ediyoruz. Kahvaltılar için müşhiş bir tarif.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder