8 Ağustos 2015 Cumartesi

Çikolatalı Islak Kek





Malzemeler

  • 4 Adet Yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un


Hazırlanışı

Karıştırma kabına yumurtayı, toz şekeri koyup mikserle çırpıyoruz. Yaklaşık 4 dakika boyunca karışım köpürüne kadar karıştırıyoruz. Üzerine sıvı yağı, sütü ve kakaoyu koyup çırpma teliyle veya mikserle karıştırıyoruz. Kakao içinde tam dağılınca bu karışımdan 1,5 su bardağı ayırıp geriye kalan karışımın üzerine tel süzgeç yardımıyla unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz. Kıvamı ne çok koyu nede çok sıvı olacak. Buradan yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkınca 5 dakika dinlendiriyoruz. Keki kalıbından çıkarmadan sosu zerine döküp kek, sosu çektikten sonra ters çevirip keki çıkartıyoruz. Dilim dilim keserek servis yapıyoruz.

Dilerseniz üzerine hindistan çevizi, fındık parçaları serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...