Malzemeler
- 2 bardak pirinç
- 1,5 su bardağı su
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 demet semizotu
- 2 kaşık tereyağ
- Tuz, 1 kaşık toz şeker
Hazırlanışı
Pirinçler sıcak suda bekletilir. Diğer tarafta yağ tencerede eritilir. İçine kıyılmış soğanlar atılarak pembeleştirilir. Kıyılmış semizotları soğanların içine atılarak hepsi birden kavrulur. İçine rendelenmiş iki adet domates atılarak suyu çektirilir. Tuz, şeker ve su ilave edilerek ocakta kaynatılır. Demlenen pirinçler içine atılarak ağzı kapalı olarak orta hararetli ateşte pişirilir. Üzeri gözgöz olunca ocaktan alınarak demlendirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder