10 Ağustos 2015 Pazartesi

Erik Konservesi

Gerekli Malzemeler
  • 1 kg küçük sert erik
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon
Hazırlanışı
  1. Erikleri yıkayıp kurulayın ve herbirinni kalın dikiş iğnesi ile bir kaç yerinden delin. Geniş bir tencere bir kat erik bir kat şeker dizin. Malzeme bitene dek sıralamaya sürdürün. Limon suyu ve 1 bardak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Erikleri kevgirle alıp kavanozlara doldurun.
  2. Şurubu birkaç dakika kaynatıp kavanozlara eşit miktarda bölüştürün ve soğumaya bırakın. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatıp rutubetsiz ve loş bir ortamda 2 ay dinlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...