Gerekli Malzelemeler
- 1 kg küçük patlıcan
- 4 su bardağı beyaz sirke
- 3 dal nane
- 3 diş sarımsak
- Yarım kırmızı biber
- Zeytinyağı
- İnce ve iri tuz
Hazırlanışı
- Patlıcanların saplarını kesip yıkadıktan sonra temiz bezle kurulayın. her palıcanı uzunlamasına dörde bölüp küçük paçalar kalinde küp küp doğrayın. Üzerine ince tuz serpip 15 dakika dinlendirin. Patlıcanların üzerine kağıt peçeçe ile tampon yaparak kurulayın.
- Sirke, 1.5 bardak su ve bir çorba kaşığı iri tuzu orta ateşte kaynatın. Patlıcanları azar azar ilave ederek 3 dakika daha pişirin. Kevgirle patlıcanları alıp temiz bir mutfak bezinin üzerine yayın.
- Alüminyum kağıtla döşenmiş bir fıtın tepsisine patlıcanları dizin. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında patlıcanlar kuruyuncaya kadar 10 dakika bekletin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
- Patlıcan,bnane yaprakları,sarımsak dilimleri ve kıyılmış biberi değişimli olarak kavanozlara dizin ve patlıcanların üzerine 2-3 cm geçecek kadar zeytinyağı ilave edin. 2 gün sorna kontrol edin yağı çekmişse tekrar ilave edin. Kavanozların ağzını sıkıca kapatın ve 2 ay boyunca rutubetsiz ve serin bir ortamda bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder