Malzemeler
- 1lirtelik 2 kavanoz
- 3 kg kırmızı biber
- 41 baş sarımsak
- 3 lirte su
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı sirke
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım su bardağı iri tuz
Hazırlanışı
- Suyu bir tencereye koyup yağ, sirke ve tuz ilave ederek kaynatın.
- Biberklerin sap ve çekirdekli kısımlarını ayıklayıp kanamakta olan suya atın. Biberlerin rengi değişine kadar haşlaın. Kevgirle çıkarıp süzgece alın.
- Biberleri kavanozlara dik olarak sık sık yerleştirin. Aralarına sarımsak dişlerini, defne yaprağı, yeni bahar ve karabiber serpiştirin.
- Üzerine 1 çorba kaşığı sirke ve 1 çay kaşığı toz şeker ilave edip biberleri haşladığınız suyla kavanozları doldurun ve kapağını sıkıca kapatın.
- Stetilizasyon için derin bir tencere kavanozları yerleştirip üzerlerine 1-2 parmak geçecek kadar suyla doldurun ve 15-20 dakika kaynatın. Serin ve kuru bir yerde saklayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder