10 Ağustos 2015 Pazartesi

Salçalık Kırmızı biber konservesi





Malzemeler


  • 1lirtelik 2 kavanoz
  • 3 kg kırmızı biber
  • 41 baş sarımsak
  • 3 lirte su
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı sirke
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı iri tuz

Hazırlanışı

  1. Suyu bir tencereye koyup yağ, sirke ve tuz ilave ederek kaynatın.
  2. Biberklerin sap ve çekirdekli kısımlarını ayıklayıp kanamakta olan suya atın. Biberlerin rengi değişine kadar haşlaın. Kevgirle çıkarıp süzgece alın.
  3. Biberleri kavanozlara dik olarak sık sık yerleştirin. Aralarına sarımsak dişlerini, defne yaprağı, yeni bahar ve karabiber serpiştirin.
  4. Üzerine 1 çorba kaşığı sirke ve 1 çay kaşığı toz şeker ilave edip biberleri haşladığınız suyla kavanozları doldurun ve kapağını sıkıca kapatın.
  5. Stetilizasyon için derin bir tencere kavanozları yerleştirip üzerlerine 1-2 parmak geçecek kadar suyla doldurun ve 15-20 dakika kaynatın. Serin ve kuru bir yerde saklayın.
  1.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...