Gerekli malzemeler
- 1kg iri salatalık
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı kişniş tohumu
- 1 çay kaşığı hardal tohumu
- 2 su bardağı beyaz sirke
- 3 çorba kaşığı iri tuz
- 1 tutam kıyılmış dereotu
- Salatalıkları yıkayıp uçalarını kesin ve 1 cm kalınlığında dilimleyin. Büyük bir cam kaseye bir sıra salatalık dizip üzerine tuz serpin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. 12 saat dinlendirip suyunu süzün.
- Sirkeyi kaynatıp diğer malzemeleri ilave ederek kısık ateşte 5 dakika pişirin. Ateşi yükseltip salatalıkları ekleyin. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ateşten alın.
- Salatalık dilimlerini düzenli olarak kavanozlara yerleştirin. Üzerine sıcak baharatlı sirkeyi dökün. Sirke yeterli gelmezse biraz daha kaynatıp ilave edin. Soğuduktan sorna kavanızların ağzını kapatın. Serin ve kuru bir ortamda bir kaç ay dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder