11 Ağustos 2015 Salı

Asude tatlısı (aside)



Gerekli Malzemeler

  • 250 gram buğday nişastası
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı ılık su
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • yarım çay bardağı pekmez
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 su bardağı su

Hazırlanışı


  1. Nişastayı bir miktar su ile karıştırın. Tereyağını tencereye eritip nişastayı ilave edin ve sararıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  2. Şekeri 2 su bardağı ılık suda eritip pekmez ile iyice karıştırın. Nişasta ekleyip karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvanmına gelince kıyılmış cevizi ilave edip biraz daha pişirin ve ateşten alın.
  3. Tatlıyı büyük bir servis tabağına boşaltıp üzerini cevizle süsleyin. Ilık ya da soğuk servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...