Gerekli Malzemeler
- 250 gram buğday nişastası
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı ılık su
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- yarım çay bardağı pekmez
- 1 su bardağı ceviz
- 2 su bardağı su
Hazırlanışı
- Nişastayı bir miktar su ile karıştırın. Tereyağını tencereye eritip nişastayı ilave edin ve sararıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Şekeri 2 su bardağı ılık suda eritip pekmez ile iyice karıştırın. Nişasta ekleyip karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvanmına gelince kıyılmış cevizi ilave edip biraz daha pişirin ve ateşten alın.
- Tatlıyı büyük bir servis tabağına boşaltıp üzerini cevizle süsleyin. Ilık ya da soğuk servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder