29 Ağustos 2015 Cumartesi

Armutlu Tarçınlı Krep



Malzemeler


  • 1 bardak un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet armut
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı


Malzemeler karıştırılarak krem hamuru yapılır. Hazırlanan hamurdan küçük parçalar dökülerek krepler hazırlanır. Pişirilen krepler top kek kalıplarına veya krem karamel kaplarına yerleştirilerek fırında tabak şeklini alacak şekilde biraz daha pişirilir. Diğer taraftan armutlar soyulur, küçük küçük dilimlenir. İçine şeker katılarak yağ ilave edilmiş tavada suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ateşten alınca içine tarçın ilave edilerek karıştırılır. Tabak şeklindeki kreplerin içine doldurularak servis yapılır.

Not: Armut yerine elma da kullanılabilir.

Tabak yerine, rulo şeklinde de yapılabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...