Malzemeler
- 1 kg siyah havuç
- 1 adet küçük şalgam
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 10 litre kadar su
- 1 avuç bulgur unu ya da ince bulgur
- Acılı isteyenler için; 5,6 adet süs biberi ya da acı sos
Hazırlanışı
Bulgur unu, bulgur unu yoksa ince bulgur, ılık su, şeker ve yaş mayalanmaya bırakılır. Mayalanma sonucunda yaptığımız karışım kabarır ve tekrar yoğrulup temiz ve sıcak suda kaynatılmış bir tülbent içine konur.
Havucu ve şalgamın zarını kazıdıktan sonra ince ve uzunlamasına dilimleyin ve bir bidonun içine şalgam ve havuçları yerleştirin, üzerine ılık tuzlu su koyun ve acı olmasını istiyorsanız süs biberi ya da acı sosu koyunuz. Mayayı koyduğumuz tülbentide içine koyup serin bir yerde 10 ila 15 gün bekletiyoruz.
En erken 1 hafta sonra şalgam suyunun tadına ve ekşiliğine bakılır. Eğer şalgam olmussa tülbenti içinden cıkarıyoruz.
Soğuk olarak içindeki havuclarla birlikte servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder