10 Ağustos 2015 Pazartesi

Domates Turşusu

Gerekli Malzemeler
  • 1 kg yeşil sivri biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 demet kereviz yaprağı
  • 2 limon
  • 1,5 şişe sirke
  • 1 su bardağı su, tuz


Yapılışı
  1.  Domatesleri yıkayıp iğne ve ya şişle bir kaç yerinden delip kavanoza yerleştirin. Aralarına küçük parçalar halinde kesilmiş havuz ve kereviz yapraklarını yerleştirin. İri dövülmüş sarmısakları ekleyin.
  2. Tuzu suda eritip domateslerin üzerine çıkacak kadar doldurun ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın. bir kaç gün sonra tuzunu kontrol edip gerekirse biraz daha tuz ilave edin.
  3. Bir hafta ya da 10 gün sonra turşunuz servise hazır hale gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...