Malzemeler
- 2 adet ekmek hamuru
- 1 kase pekmez
- iri dövülmüş yarım kase ceviz
- sıvıyağ
Hazırlanışı
1 adet ekmek hamurunu unlanmış bir zeminde bıçak sırtı kalınlığında açalım. Önce sıvıyağ sürüp,sonra bir kase pekmezi, yarım kase iri dövülmüş cevizi serpiştirelim. Hamuru rulo yaparak, saralım. Rulonun iki ucunu bastırarak sıkıca kapatalım. Bunun nedeni, pişme sırasında pekmezin kenarlardan akmamasını sağlamak.
Diğer hamura da aynı işlemi yapalım. Ekmek hamurlarından oluşan ruloları uygun büyüklükte bir tepside pişirelim. Yağlanmış ve un serpilmiş tepsiye aldığımız ruloların üzerine biraz sıvıyağ sürelim. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında altı, üstü pembeleşene kadar pişirelim.
Diğer hamura da aynı işlemi yapalım. Ekmek hamurlarından oluşan ruloları uygun büyüklükte bir tepside pişirelim. Yağlanmış ve un serpilmiş tepsiye aldığımız ruloların üzerine biraz sıvıyağ sürelim. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında altı, üstü pembeleşene kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder