9 Ağustos 2015 Pazar

Pekmezli Rulo


Malzemeler
  • 2 adet ekmek hamuru
  • 1 kase pekmez
  • iri dövülmüş yarım kase ceviz
  • sıvıyağ

Hazırlanışı

1 adet ekmek hamurunu unlanmış bir zeminde bıçak sırtı kalınlığında açalım. Önce sıvıyağ sürüp,sonra bir kase pekmezi, yarım kase iri dövülmüş cevizi serpiştirelim. Hamuru rulo yaparak, saralım. Rulonun iki ucunu bastırarak sıkıca kapatalım. Bunun nedeni, pişme sırasında pekmezin kenarlardan akmamasını sağlamak.
Diğer hamura da aynı işlemi yapalım. Ekmek hamurlarından oluşan ruloları uygun büyüklükte bir tepside pişirelim. Yağlanmış ve un serpilmiş tepsiye aldığımız ruloların üzerine biraz sıvıyağ sürelim. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında altı, üstü pembeleşene kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...