11 Ağustos 2015 Salı

Orman





Gerekli Malzeme


  • 1 kg kemikli parça kuzu eti
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 su bardağı nohut
  • 50 gram yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Haspir

Hazırlanışı

  1. Nohutu akşamdan ıslatın. Kuzu etini eritilmiş margarinde biraz kavurun. Nohut, tuz, karabiber ve üzerine 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip 1 saat pişirin
  2. Yoğurdu küçük bir tencereye alıp yumurta ve unu ilave ederek iyice çırpın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak ılıtın.
  3. Etlerin piştiği tencereden iki kepçe su alarak yoğurtlu karışımı ekleyin. Karıştırmayı sürdürerek kaynamakta olan ete ilave edin. Birkaç dakika daha kaynadıktan sonra üzerine kızdırılmış tereyağı ve haspir ilave ederek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...