8 Ağustos 2015 Cumartesi

Çikolatalı Kelebek Pasta



Malzemeler

Pandispanyası



  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 adet yumurta
  • alabildiği kadar un
  • 3 çorba kaşığı kako
  • 1 paket kabartma tozu


Kreması içi
  • Yarım litre süt
  • 3 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Yapılışı: Hepsi soğuk olarak tencereye konur çırpma teliyle karıştırılarak pişirilir. Soğuduktan sonra köpürtülmüş sadece şantiyle karıştırıyoruz.

Şantisi(sade)

  • 1 paket toz şanti
  • 1 su bardağı süt
Şantisi (Çilekli)
  • 1 paket toz şanti
  • 1 çay bardağı süt
İç malzemesi
  •  Kuru meyve
  • Çikolata Parçaları


Hazırlanışı
Yumurtayı ve şekeri karıştırma kabuna alıyoruz, mikserle köpürtüyoruz. Köpürünce kakaoyu ilave edip karıştırıyoruz. Üzerine unu, kabarma tozunup ilave edip bütün karcı mikser yardımıyla karıştırıyoruz. Daha önce yağladığımız kalıba (kelebek kanadı şeklinde) döküp 170 derecede 30-35 dakka pişiriyoruz.

Pasdispanyamız soğuduktan sonra, 3 kata bölüyoruz. Pişirmiş olduğumuz kremayı katlar arasına sürüyoruz. Kremanın üzerine isteğimize göre meyva veya çikolata serpiyoruz. Sonra köpürtülmüş şantiyle pastamızın üzerini kaplıyoruz.

Daha sonra üzerine dilediğimiz meyve, draje ya da malzemeyle şekiller veriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...