11 Ağustos 2015 Salı

Kremalı Armut Dolması


Gerekli Malzeme


  • 3 yeşil armur
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı sy
  • 1 çorba kaşığı bal ya da toz şeker

Krema Malzemesi

  • 5 çay kaşığı tozşeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı mısırunu
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım limon kabuğu
  • Tuz

İç Malzemesi

  • 6 acı badem kurabiyesi
  • 1 çorba kaşığı kuru üzüm
  • 1 tutam tarçın


    Hazırlanışı


  1. Armutları soyup ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarıp üzerlerine limon suyu gezdirin ve aralıklı olarak bir tavaya yerleştirin. 1 bardak su, bal veya şekeri ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp kaynatın. Armutlar yumuşayana kadar 5 dakika haşlayın. Armutları kevgirle fırın tepsisine alın ve soğumaya bırakın.
  2. Kremayı hazırlamak için; şeker ve yumurta sarısını bir sos tavasında tahta kaşıkla çırpın. Mısır unur ve 2 çorba kaşığı süt ilave edip karıştırın. Sos tavasını kısık ateşe yerleştirip kalan sütü azar azar ekleyin. Tuz ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırmaya devam edin. Kaşığın arkasına yapışacak yoğunluğa gelince ateşten alıp kapağını kapatın ve sıcak tutun.
  3. Acıbadem kurabiyesi, kuru üzüm, tarçın ve 2 çorba kaşığı kremayı karıştırın. Armutların içini doldurup servis tabağına dizin. Üzerine sıcak krema döküp tarçın serperek sevis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...